Kuřecí stehna ve sladké marinádě s hořčicí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí stehna ve sladké marinádě s hořčicí
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | pavlickova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (23%) |
ID receptu: | 36804 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 polévková lžíce | Džem rybízový |
2 polévková lžíce | Hořčice kremžská |
2 polévková lžíce | Hořčice plnotučná |
400 g | Kuřecí stehna |
100 g | Máslo čerstvé |
2 kávová lžička | Med včelí |
3 špetka | Pepř černý mletý |
3 špetka | Sůl |
300 g | Zelenina nakládaná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 226,0mg |
Draslík | 647,5mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,8mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 58,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kuřecí stehna, Med včelí, Sůl, Zelenina nakládaná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Džem rybízový, Hořčice kremžská, Hořčice plnotučná, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí stehna ve sladké marinádě s hořčicí postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí stehna dočistíme, omyjeme a osušíme. V nádobě si připravíme marinádu, která se skládá z obou druhů hořčice, džemu a medu. |
2 | Do této směsi kuřecí stehna naložíme. Pekáček vymažeme máslem, vložíme do něj stehna. Pečeme v mírně vyhřáté troubě, dokud maso není měkké. Asi v polovině pečení přidáme ke stehnům zeleninovou směs. Podle chuti osolíme a opepříme. |
Poznámka
Doporučujeme zeleninovou směs typu Moravanka.