Zdravý recept

Pečený králík s kachnou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 150 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (23%)
ID receptu: 36839

Ingredience

1 kg Drůbeží maso
1 kávová lžička Kmín drcený
1 kg Králík
1 kávová lžička Sůl
5 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 207 kcal
Kilojoule 867kJ
0% Sacharidy 1 g
11% Tuky 9 g
5% Sodík 101 mg
44% Bílkoviny 25 g

Pečený králík s kachnou postup přípravy receptu:

1

Maso z králíka a kachny omyjeme, osušíme na naporcujeme. Rozkrájené maso osolíme a okmínujeme.

2

Do pekáče maso naskládáme tím způsobem, že vždy částečně leží maso z králíka na masu z kachny. Jde o to, že maso z králíka je suché a maso z kachny mastnější, proto je nejlepší tato kombinace. Maso naskládáme do pekáče, podlijeme horkou vodou a necháme péct přikryté nejméně hodinu.

3

Když se maso podusí, odkryjeme pekáč a pokračujeme v pečení. Pečeme tak dlouho, dokud maso není měkké a dozlatova zbarvené. Část vypečeného sádla sbíráme do nádobky a tímto sádlem průběžně poléváme pečící se maso.

Poznámka

Jako přílohu doporučujeme zelí a houskový knedlík.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept