Kachní játra - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kachní játra
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 3686 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
100 g | Anglická slanina |
1 ks | Chilli paprička |
4 krajíc | Chléb slunečnicový |
300 g | Játra kachní |
1 špetka | Kmín celý |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
300 ml | Víno červené |
1 hrnek | Zelí bílé - sterilizované |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 806,5mg |
Draslík | 661,6mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 60g |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,1mg |
Vitamín C | 14,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 48,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Chilli paprička, Játra kachní, Kmín celý, Paprika mletá sladká, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb slunečnicový, Pepř černý mletý, Zelí bílé - sterilizované mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Kachní játra postup přípravy receptu:
1 | Na tenké proužky nakrájíme anglickou slaninu, osmahneme a přidáme kachní játra. |
2 | Nesolíme, jen okořeníme, podléváme vínem a smažíme 10 minut. Játra vyjmeme a osolíme. |
3 | Kůrku z chleba odkrájíme a namočíme do výpeku. Vyndáme, poklademe játry a ozdobíme zelím. |