Bezé dort Pavlova - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle videoreceptu. Za 95 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bezé dort Pavlova
Celkový čas: | 95 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 36866 |
Kategorie: | Pečené dorty |
Ingredience
350 g | Cukr krupice |
1 hrst | Jahody zahradní |
1 ks | Kiwi |
2 kávová lžička | Maizena - kukuřičný škrob |
1 ks | Mučenka |
1 kávová lžička | Ocet vinný |
300 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
6 ks | Vaječný bílek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 63g |
---|---|
Cholesterol | 55,0mg |
Draslík | 129,8mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,9mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Jahody zahradní, Mučenka, Ocet vinný, Sůl, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kiwi, Maizena - kukuřičný škrob, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bezé dort Pavlova postup přípravy receptu:
1 | Bílky se špetkou soli vyšleháme v míse na pevný sníh. Potom po lžících zašleháváme cukr a když bude sníh lesklý, zašleháme maizenu a ocet. |
2 | Sníh naneseme na plech vyložený pečicím papírem do tvaru kruhu o průměru 20cm. Vložíme do středně vyhřáté trouby a pečeme 5 minut. Snížíme příkon tepla a pečeme ještě asi 75 minut dokřupava. Necháme v troubě úplně vychladnout. |
3 | Smetanu ušleháme dohusta a naneseme na bezé. Dort ozdobíme omytým a oloupaným ovocem. |
Asi trochu kalorická bomba, ale bude to určitě dobré.