Růžičková kapusta s pomerančovou příchutí

23 min.
Evropa
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
157 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
6 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné kapustičky na dolním konci nařízneme a vložíme do hrnce s vroucí osolenou vodou. Povaříme asi 8 minut, scedíme a necháme okapat. Potom kapustičky rozkrojíme na poloviny. Ve velké pánvi zpěníme máslo, přidáme oloupanou, jemně nasekanou šalotku a za stálého míchání ji orestujeme dozlatova. Vsypeme kapustičky a restujeme, dokud nezměknou. Přidáme pomerančovou kůru a šťávu. Restujeme ještě 2 minuty, aby se tekutina svařila na polovinu. Odstavíme z plotny, osolíme, opepříme a pokapeme limetkovou šťávou. Ihned podáváme jako přílohu k pečenému krůtímu a vepřovému masu nebo k šunce.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.