Vepřová kýta na česneku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová kýta na česneku
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 369 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
30 g | Česnek |
100 g | Cibule |
1 g | Pepř černý mletý |
20 g | Sůl |
200 g | Tuk |
750 g | Vepřová kýta |
400 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 69,3mg |
Draslík | 279,3mg |
Vláknina | 519,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,1mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Sůl, Tuk, Vepřová kýta, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Vepřová kýta na česneku postup přípravy receptu:
1 | Vepřovou kýtu opláchneme, protkneme oloupaným česnekem, osolíme a opepříme. |
2 | Do pekáče dáme tuk, na kolečka nakrájenou cibuli, vložíme maso a pečeme v rozehřáté troubě. Během pečení přeléváme maso vypečenou šťávou, doléváme teplou vodou a podle potřeby obracíme. |
3 | Měkkou, dozlatova upečenou kýtu vyjmeme a šťávu přecedíme. |
4 | Při podávání kýtu krájíme přes vlákno a vlastní šťávou-výpekem podléváme jednotlivé porce. |