Jednoduchý recept

Vepřová kýta na česneku

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (30%)
ID receptu: 369
Kategorie: Maso

Ingredience

30 g Česnek
100 g Cibule
1 g Pepř černý mletý
20 g Sůl
200 g Tuk
750 g Vepřová kýta
400 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 350 kcal
Kilojoule 1 465kJ
1% Sacharidy 2 g
42% Tuky 31 g
42% Sodík 849 mg
26% Bílkoviny 15 g

Vepřová kýta na česneku postup přípravy receptu:

1

Vepřovou kýtu opláchneme, protkneme oloupaným česnekem, osolíme a opepříme.

2

Do pekáče dáme tuk, na kolečka nakrájenou cibuli, vložíme maso a pečeme v rozehřáté troubě. Během pečení přeléváme maso vypečenou šťávou, doléváme teplou vodou a podle potřeby obracíme.

3

Měkkou, dozlatova upečenou kýtu vyjmeme a šťávu přecedíme.

4

Při podávání kýtu krájíme přes vlákno a vlastní šťávou-výpekem podléváme jednotlivé porce.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept