Recept

Třešňová bublanina s čokoládou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 36901

Ingredience

200 g Cukr krupice
40 g Cukr vanilka
13 g Kypřicí prášek do pečiva
1 dl Mléko plnotučné
300 g Mouka polohrubá
220 g Máslo čerstvé
20 g Strouhanka
1 kg Třešně
5 ks Vejce slepičí
250 g Čokoláda na vaření

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 714 kcal
Kilojoule 2 989kJ
24% Sacharidy 88 g
49% Tuky 37 g
4% Sodík 82 mg
20% Bílkoviny 11 g

Třešňová bublanina s čokoládou postup přípravy receptu:

1

V míse pořádně utřeme měkké máslo (200 g) s cukrem, přimícháme mouku, kypřicí prášek, vanilkový cukr a 5 žloutků. Z bílku vyšleháme tuhý sníh, který opatrně vmícháme do směsi v míse. Plech vymastíme máslem, posypeme strouhankou a těsto vylijeme na plech. Těsto posypeme třešněmi, plech vložíme do předehřáté trouby, kde pečeme 30 minut.

2

Na upečenou bublaninu nastrouháme ještě za horka čokoládu, necháme vychladnout a nakrájíme ji na úhledné porce.

Poznámka

Bublaninu servírujeme studenou na dezertním talíři a ozdobenou vyšlehanou šlehačkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept