Jednoduchý recept

Kysané zelí dušené s bramborovou kaší

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 36912

Ingredience

200 g Anglická slanina
800 g Brambory vařené
100 g Cibule
3 g Kmín celý
50 g Mouka pšeničná hladká
50 g Sádlo škvařené
10 g Sůl
300 ml Voda pitná
800 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 601 kcal
Kilojoule 2 515kJ
15% Sacharidy 56 g
48% Tuky 36 g
94% Sodík 2 g
25% Bílkoviny 14 g

Kysané zelí dušené s bramborovou kaší postup přípravy receptu:

1

Kysané zelí vložíme do hrnce i s nálevem, dolijeme vodou, osolíme, okmínujeme a přivedeme k varu.

2

Cibuli nakrájíme nadrobno, anglickou slaninu na malé kostičky. Vařené brambory spolu s cibulí a troškou vody rozmačkáme na kaši, přidáme k zelí a vaříme společně.

3

V pánvi rozehřejeme kousek sádla, přisypeme slaninu, orestujeme, přidáme mouku, promícháme s tukem a usmažíme světlejší jíšku. Opatrně ji přidáme do hrnce k zelí a dovaříme.

4

Podáváme k pečeným masům.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept