Jáhlový prejt s ovarovým kolenem

165 min.

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
960 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
68 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
7 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřové koleno dobře očistíme, omyjeme, dáme do hrnce s 2 litry vody s očištěnou cibulí, 2 stroužky česneku, celým černým pepřem, novým kořením, bobkovým listem a solí. Vodu přivedeme k varu, snížíme teplotu a pomalu vaříme minimálně 100 minut.
  • 2
    Mezitím si vařící vodou spaříme jáhly. Dáme je do hrnce s 1,5 lžičkou soli, 7 dl vody a pomalu je vaříme 35 minut. Pak je scedíme a propláchneme pod studenou vodou.
  • 3
    Očistíme si 2 cibule a drobně je pokrájíme. V pekáči na sádle si cibuli zpěníme dorůžova, přidáme jáhly, promícháme je s 6 stroužky prolisovaného česneku a přimícháme 0,5 lžíce majoránky.
  • 4
    Ovarové koleno vyjmeme z vývaru, rozporcujeme, vykostíme a maso i s kůží nahrubo posekáme. Pak maso promícháme s jáhlami, dáme do předem vyhřáté trouby a pečeme při 200 °C přibližně 34–45 minut.
  • 5
    Jáhlový prejt podáváme s kysaným zelím.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.