Jáhlový prejt s ovarovým kolenem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 165 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jáhlový prejt s ovarovým kolenem
Jáhlový prejt s ovarovým kolenem
Celkový čas: | 165 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 135 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 36914 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
8 stroužek | Česnek |
3 ks | Cibule |
250 g | Jáhly - loupané proso |
0,5 polévková lžíce | Majoránka |
4 ks | Nové koření celé |
1 kávová lžička | Pepř černý celý |
70 g | Sádlo vepřové škvařené |
3,5 kávová lžička | Sůl |
1 kg | Vepřové koleno |
2,7 l | Voda pitná |
350 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 50g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 386,7mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 33,9mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Jáhly - loupané proso, Majoránka, Nové koření celé, Pepř černý celý, Sůl, Voda pitná, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Vepřové koleno mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sádlo vepřové škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Jáhlový prejt s ovarovým kolenem postup přípravy receptu:
1 | Vepřové koleno dobře očistíme, omyjeme, dáme do hrnce s 2 litry vody s očištěnou cibulí, 2 stroužky česneku, celým černým pepřem, novým kořením, bobkovým listem a solí. Vodu přivedeme k varu, snížíme teplotu a pomalu vaříme minimálně 100 minut. |
2 | Mezitím si vařící vodou spaříme jáhly. Dáme je do hrnce s 1,5 lžičkou soli, 7 dl vody a pomalu je vaříme 35 minut. Pak je scedíme a propláchneme pod studenou vodou. |
3 | Očistíme si 2 cibule a drobně je pokrájíme. V pekáči na sádle si cibuli zpěníme dorůžova, přidáme jáhly, promícháme je s 6 stroužky prolisovaného česneku a přimícháme 0,5 lžíce majoránky. |
4 | Ovarové koleno vyjmeme z vývaru, rozporcujeme, vykostíme a maso i s kůží nahrubo posekáme. Pak maso promícháme s jáhlami, dáme do předem vyhřáté trouby a pečeme při 200 °C přibližně 34–45 minut. |
5 | Jáhlový prejt podáváme s kysaným zelím. |