Recept

Havířovský řízek v bramboráku

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 36923

Ingredience

300 g Brambory
2 polévková lžíce Kečup
170 g Lečo sterilované
0,5 polévková lžíce Majoránka
0,5 dl Mléko plnotučné
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 dl Olej slunečnicový
2 kávová lžička Pepř černý mletý
50 g Slanina vepřová
3 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
750 g Vepřová krkovička
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 766 kcal
Kilojoule 3 203kJ
5% Sacharidy 17 g
84% Tuky 63 g
44% Sodík 879 mg
59% Bílkoviny 33 g

Havířovský řízek v bramboráku postup přípravy receptu:

1

Oloupeme a omyjeme brambory. Jemně je nastrouháme a v míse je smícháme s 3 stroužky rozetřeného česneku, majoránkou, 1,5 lžičkou soli, 1 lžičkou černého pepře, mlékem, vejci a moukou. Těsto dobře promícháme.

2

Vepřovou krkovici (bez kosti) omyjeme, osušíme, nakrájíme na plátky a mírně naklepeme. Maso osolíme (1,5 lžičky), opepříme čerstvě pomletým pepřem (1 lžička).

3

Ve větší pánvi si rozpálíme 0,5 dl oleje a řízky osmažíme z každé strany dozlatova. Smažíme je přibližně 5–7 minut z každé strany. Řízky odložíme do mísy, zakryjeme a uchováme teplé.

4

Ve výpeku vysmažíme pokrájenou slaninu na škvarky, přidáme lečo, dochutíme 2 lžícemi sladkého kečupu, promícháme a prohřejeme.

5

Usmažené řízky vyjmeme a odložíme na chvíli na papírový ubrousek, abychom se zbavili přebytečného tuku, pak je odložíme do mísy, zakryjeme a uchováme teplé.

6

V druhé míse si rozpálíme olej (0,5 dl) a na něm usmažíme bramboráky: těsto nabíráme malou naběračkou, nalijeme ho na střed pánve a stěrkou rozetřeme na placku. Smažíme z každé strany dozlatova přibližně asi 2 minuty.

7

Na talíře položíme bramboráky, na polovinu položíme řízek, přelijeme ho lečem, bramborák přeložíme a servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept