Vánoční sněhové řetězy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vánoční sněhové řetězy
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 36927 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
190 g | Cukr krystal |
130 g | Cukr moučkový |
0,3 kávová lžička | Potravinářská barva |
4 ks | Vaječný bílek slepičí |
0,3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 33,4mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krystal, Cukr moučkový, Vaječný bílek slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Potravinářská barva nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Vánoční sněhové řetězy postup přípravy receptu:
1 | Z bílků vyšleháme tuhý sníh, do kterého přišleháme 70g moučkového cukru. Poté přilijeme krystalový cukr svařený ve vodě a šleháme do vychladnutí. Přidáme zbytek cukru a hmotu rozdělíme na dvě části. Menší díl obarvíme červeným bretonem, druhou polovinu necháme bílou. |
2 | Hmoty vložíme do kornoutů s trubičkou. Na vymazaný nebo povoskovaný plech nastříkáme obarveným sněhem hubinky, na ně napneme stříbrnou nit a na ni vytvoříme hubinky z bílého sněhu. |
3 | Řetězy usušíme v mírně vyhřáté troubě, v teplejší troubě poté necháme zrůžovět. |
4 | Použijeme jako jedlou ozdobu na vánoční stromek. |