Kotlety s hříbky

60 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
506 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
32 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čerstvé mladé hřiby očistíme, omyjeme a pokrájíme na kostky. Petrželku, pažitku a pastiňák omyjeme. Bylinky drobně pokrájíme, dáme do misky a smícháme. Pastiňák pokrájíme na kolečka.
  • 2
    Vepřové kotlety bez kosti omyjeme, osušíme, naklepeme, posypeme čerstvě pomletým pepřem 4 barev a solí.
  • 3
    V pánvi rozpálíme olej (4 lžíce) a řízky osmažíme dozlatova. Smažíme přibližně 4 minuty z každé strany. Vyjmeme je z omastku, odložíme do mísy a uchováme teplé. Na ten samý omastek dáme cibuli pokrájenou na kroužky. Krátce ji orestujeme.
  • 4
    V rendlíku rozpálíme máslo s 2 lžícemi oleje. Přidáme hříbky, osolíme je (0.5-1 lžička), posypeme kmínem a bílým pepřem. Hříbky nejdříve za častého míchání podusíme. Přidáme k houbám pastiňák. Když se z hub vyvaří všechna voda, usmažíme je se zeleninou dozlatova. Smažení hub trvá přibližně 10-12 minut.
  • 5
    Na talíře položíme přírodní řízky, na každý rozdělíme cibuli, houbovou směs, vše posypeme petrželkou s pažitkou a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.