Kotlety s hříbky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kotlety s hříbky
Kotlety s hříbky
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 36935 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
250 g | Hříbky čerstvé |
1 kávová lžička | Kmín celý |
1,5 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
6 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
100 g | Pastinák |
1 polévková lžíce | Pažitka |
4 kávová lžička | Pepř 4 barev |
0,5 kávová lžička | Pepř bílý |
0,5 polévková lžíce | Petržel kudrnka |
2 kávová lžička | Sůl |
700 g | Vepřové kotlety |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 129,8mg |
Draslík | 958,5mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 22,7mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,1mg |
Vitamín E | 4,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hříbky čerstvé, Kmín celý, Olej slunečnicový, Pažitka, Pepř bílý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pastinák, Pepř 4 barev, Petržel kudrnka, Vepřové kotlety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Kotlety s hříbky postup přípravy receptu:
1 | Čerstvé mladé hřiby očistíme, omyjeme a pokrájíme na kostky. Petrželku, pažitku a pastiňák omyjeme. Bylinky drobně pokrájíme, dáme do misky a smícháme. Pastiňák pokrájíme na kolečka. |
2 | Vepřové kotlety bez kosti omyjeme, osušíme, naklepeme, posypeme čerstvě pomletým pepřem 4 barev a solí. |
3 | V pánvi rozpálíme olej (4 lžíce) a řízky osmažíme dozlatova. Smažíme přibližně 4 minuty z každé strany. Vyjmeme je z omastku, odložíme do mísy a uchováme teplé. Na ten samý omastek dáme cibuli pokrájenou na kroužky. Krátce ji orestujeme. |
4 | V rendlíku rozpálíme máslo s 2 lžícemi oleje. Přidáme hříbky, osolíme je (0.5-1 lžička), posypeme kmínem a bílým pepřem. Hříbky nejdříve za častého míchání podusíme. Přidáme k houbám pastiňák. Když se z hub vyvaří všechna voda, usmažíme je se zeleninou dozlatova. Smažení hub trvá přibližně 10-12 minut. |
5 | Na talíře položíme přírodní řízky, na každý rozdělíme cibuli, houbovou směs, vše posypeme petrželkou s pažitkou a servírujeme. |
Poznámka
K řízkům s hříbky podáváme vařené brambory nebo dušenou rýži.