Jednoduchý recept

Hukvaldská roláda

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 36939

Ingredience

100 g Anglická slanina
200 g Houby nakládané
0,5 polévková lžíce Hořčice plnotučná
120 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1,5 polévková lžíce Máslo čerstvé
4 polévková lžíce Olej slunečnicový
0,5 polévková lžíce Pepř bílý
1 kávová lžička Pepř černý mletý
350 g Rýže dušená
1 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
1,5 kávová lžička Sůl
4 ks Vejce slepičí
400 g Vepřová kýta
2 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 665 kcal
Kilojoule 2 781kJ
7% Sacharidy 25 g
64% Tuky 48 g
46% Sodík 929 mg
59% Bílkoviny 33 g

Hukvaldská roláda postup přípravy receptu:

1

Vepřovou kýtu omyjeme, osušíme a rozkrájíme ji tak, aby vznikl velký plát. Naklepeme jej, osolíme, opepříme, potřeme zlehka plnotučnou hořčicí. Po celé ploše masa rozložíme plátky anglické slaniny.

2

V pánvičce na másle usmažíme polotuhou vaječnou smaženici, ochucenou solí (0.5 lžičky), bílým pepřem a odstavíme ji z plotny. Scedíme konzervovaný zelený hrášek, zamícháme do vajíček a směs dáme na připravený plát. Maso zabalíme do rolády a pevně stáhneme nití, aby se roláda neotevřela.

3

Do zapékací mísy dáme 4 lžíce oleje, 1 lžíci sádla, položíme na něj roládu a dáme do předem vyhřáté trouby péct. Pečeme při 220°C přibližně 15-20 minut, maso polijeme výpekem a podlijeme 1.5-2 dl vody. Mísu zakryjeme a pečeme přibližně ještě 40-45 minut. Během doby maso poléváme výpekem a podle potřeby podléváme vodou.

4

Upečenou roládu vyjmeme a opatrně z ní odstraníme nitě. Výpek poprášíme moukou, promícháme a krátce povaříme.

5

Roládu nakrájíme na porce a upravíme na talíře. Jako přílohu podáváme dušenou rýži, kterou polijeme výpekem. Přiložíme nakládané sladkokyselé houby a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept