Jednoduchý recept

Valašský vepřový perkelt

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 36942

Ingredience

0,5 kávová lžička Chilli koření mleté
2 dl Hovězí vývar základní
1 polévková lžíce Kečup
1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
150 g Olej slunečnicový
1 polévková lžíce Omáčka sójová
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 kávová lžička Pepř černý mletý
2 kávová lžička Sůl
800 g Vepřová kýta

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 776 kcal
Kilojoule 3 246kJ
0% Sacharidy 2 g
90% Tuky 67 g
33% Sodík 656 mg
70% Bílkoviny 39 g

Valašský vepřový perkelt postup přípravy receptu:

1

Vepřovou omytou a osušenou kýtu pokrájíme přes vlákno na hranolky silné asi 1 cm. Dáme je do mísy. Maso osolíme (1-1.5 lžičky), posypeme mletou sladkou paprikou, chilli, pepřem, přimícháme 1 lžíci sójové omáčky a maso promícháme.

2

V pánvi rozpálíme olej, dáme na něj směs masa a za stálého míchání restujeme 3-4 minuty. Potom maso poprášíme moukou, promícháme, přidáme asi 2 dl vývaru, lžíci kečupu a pod pokličkou dusíme přibližně 20-25 minut.

3

Pokrm podle chuti dosolíme a servírujeme.

Poznámka

Ke guláši podáváme bramboráky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept