Jednoduchý recept

Kuře na víně s tymiánem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (23%)
ID receptu: 36944

Ingredience

0,5 kávová lžička Bazalka
1 polévková lžíce Citronová šťáva
1 polévková lžíce Kečup
400 g Kuřecí prsa
5 g Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Olej rostlinný
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
2 g Sůl
0,5 kávová lžička Tymián sušený
300 ml Víno červené
100 ml Vývar drůbeží
100 g Zakysaná smetana
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 314 kcal
Kilojoule 1 313kJ
1% Sacharidy 4 g
19% Tuky 14 g
22% Sodík 436 mg
40% Bílkoviny 22 g

Kuře na víně s tymiánem postup přípravy receptu:

1

Kuřecí maso opláchneme a necháme okapat. Potom maso nakrájíme na plátky a naklepeme. Můžeme je nakrájet na libovolné kousky. Potom přidáme sůl, pepř, sladkou červenou papriku, tymián a bazalku.

2

Rozetřeme česnek a tímto česnekem vymažeme pánev, v ní pak rozehřejeme máslo s olejem. Na takto připravném tuku krátce osmahneme kuřecí maso. Potom maso vyjmeme z pánve a připravíme omáčku.

3

Do vypečné šťávy přidáme vývar a víno. Směs pár minut dusíme. Přidáme kečup a nakonec vlijeme smetanu. Vznikne omáčka, kterou promícháme a povaříme. Můžeme trochu zahustit jíškou. Omáčku podle chuti okyselíme citrónem.

4

Do omáčky vrátíme zpět maso a vše necháme prohřát.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept