Hřebenatky s houbami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hřebenatky s houbami
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 36963 |
Ingredience
1 polévková lžíce | Brandy peach |
1 stroužek | Česnek |
4 ks | Cibulka jarní |
50 g | Hlíva ústřičná |
225 g | Hřebenatka |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
3 polévková lžíce | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 59,9mg |
Draslík | 478,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,9mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibulka jarní, Hřebenatka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brandy peach, Hlíva ústřičná, Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Hřebenatky s houbami postup přípravy receptu:
1 | Máslo rozehřejeme v pánvi, přidáme hřebenatky a smažíme 1 minutu. Hřebenatky vyndáme z pánve a uchováváme teplé. |
2 | Přidáme do pánve olivový lej a prohřejeme. Přidáme rozetřený česnek, pokrájené houby a jarní cibulky a za občasného míchání smažíme 2 minuty. Vrátíme zpět hřebenatky, přidáme smetanu a brandy a promícháme. Osolíme, opepříme a prohřejeme. |
3 | Ihned podáváme. |
Poznámka
Doporučujeme podávat s rýží.