Cuketové závitky se sardelkou a tuňákem

55 min.
Evropa
Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
533 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
49 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
299 mg
Cukr
616 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nakrájíme podélně jednu středně velkou cuketu na plátky tak, aby byly co nejtenčí, můžeme použít i škrabku na brambory. Druhou, přibližně stejně velkou cuketu nakrájíme buď ostrým nožem nebo speciální škrabkou na nudličky julienne (o síle sirky, případně tenčí, dlouhé 2,5 - 5 cm), osolíme a necháme půl hodiny odležet.
  • 2
    Dvě lžíce oleje rozehřejeme v pánvi s vyšším okrajem, přidáme pokrájenou cibulku, sardelové řezy a spolu s vypocenou, nakrájenou cuketou dusíme asi 15 minut, dokud se sardelky nerozpustí a neprolnou s ostatními ingrediencemi. Není třeba solit, sardelky jsou slané dost, opepříme a necháme vychladnout.
  • 3
    V míse promícháme tuňáka s vejcem, kapary, parmezánem a strouhankou, osolíme a opepříme (můžeme i rozmixovat), přidáme vychladlou cuketovou směs a opět smícháme.
  • 4
    Na plátky z druhé cukety nanášíme lžičkou trochu připravené směsi, plátky srolujeme a postavíme do zapékací mísy vytřené máslem a vysypané strouhankou. Závitky opíráme o sebe, aby se nerozbalily, nebo můžeme každý závitek také spojit párátkem, případně z několika závitků vytvořit špízy na jehle či špejlí. Zakapeme dostatečně olivovým olejem a pečeme asi 30 minut v troubě předehřáté na 190 °C.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.