Beskydský bigus

80 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
782 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
69 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřové maso: plecko, bůček a krkovici omyjeme a osušíme. Maso pokrájíme na kostky velikosti sousta, dáme do mísy, přidáme 1 lžičku soli, pepř, kmín, zabíjačkové koření a promícháme. Uzenou slaninu pokrájíme na malé kostičky. Oloupané brambory omyjeme, nakrájíme na plátky asi 7 mm silné, dáme je do druhé mísy, osolíme (0.5 lžičky) a posypeme drceným kmínem. Očištěnou cibuli pokrájíme na tenká kroužky.
  • 2
    Do pánve dáme 25 g sádla, rozpálíme, přidáme slaninu a vysmažíme ji dozlatova. Pak přimícháme cibuli, zpěníme ji a přidáme maso, které restujeme dozlatova asi 4-7 minut. Maso pak podlijeme vodou, zakryjeme poklicí a dusíme přibližně 10-15 minut.
  • 3
    Zapékací mísu vymažeme zbytkem sádla. Na dno dáme 1/2 pokrájených brambor. Na ně dáme maso s cibulí i výpekem. Zarovnáme a povrch masa pokryjeme kysaným zelím. Na ně dáme vrstvu brambor. Mísu zakryjeme a dáme do předem vyhřáté trouby péct.
  • 4
    Pečeme přibližně 40-50 minut doměkka.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.