Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 65 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 36982

Ingredience

300 g Brambory
2 ks Cibule
2 kávová lžička Kmín celý
1 kávová lžička Kmín drcený
1,5 kávová lžička Koření zabíjačkové
1 kávová lžička Pepř černý mletý
70 g Slanina vepřová
50 g Sádlo vepřové škvařené
2 kávová lžička Sůl
200 g Vepřová krkovička
200 g Vepřová plec
200 g Vepřový bok
250 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

48% Kalorie 943 kcal
Kilojoule 3 945kJ
14% Sacharidy 49 g
97% Tuky 73 g
30% Sodík 607 mg
50% Bílkoviny 28 g

Beskydský bigus postup přípravy receptu:

1

Vepřové maso: plecko, bůček a krkovici omyjeme a osušíme. Maso pokrájíme na kostky velikosti sousta, dáme do mísy, přidáme 1 lžičku soli, pepř, kmín, zabíjačkové koření a promícháme. Uzenou slaninu pokrájíme na malé kostičky. Oloupané brambory omyjeme, nakrájíme na plátky asi 7 mm silné, dáme je do druhé mísy, osolíme (0.5 lžičky) a posypeme drceným kmínem. Očištěnou cibuli pokrájíme na tenká kroužky.

2

Do pánve dáme 25 g sádla, rozpálíme, přidáme slaninu a vysmažíme ji dozlatova. Pak přimícháme cibuli, zpěníme ji a přidáme maso, které restujeme dozlatova asi 4-7 minut. Maso pak podlijeme vodou, zakryjeme poklicí a dusíme přibližně 10-15 minut.

3

Zapékací mísu vymažeme zbytkem sádla. Na dno dáme 1/2 pokrájených brambor. Na ně dáme maso s cibulí i výpekem. Zarovnáme a povrch masa pokryjeme kysaným zelím. Na ně dáme vrstvu brambor. Mísu zakryjeme a dáme do předem vyhřáté trouby péct.

4

Pečeme přibližně 40-50 minut doměkka.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept