Recept

Sněhoví ježci s jahodami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 36983

Ingredience

Sněhoví ježci
210 g Cukr moučkový
100 g Jahody zahradní
0,3 l Smetana čerstvá ke šlehání
4 ks Vaječný bílek slepičí
1 l Voda pitná
Spodečky
70 g Cukr moučkový
210 g Mouka pšeničná hladká T 650
140 g Máslo čerstvé
2 ks Vaječný žloutek slepičí
1 špetka Vanilka mletá
60 g Čokoláda hořká

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 531 kcal
Kilojoule 2 222kJ
17% Sacharidy 61 g
39% Tuky 29 g
2% Sodík 44 mg
14% Bílkoviny 8 g

Sněhoví ježci s jahodami postup přípravy receptu:

1

Sněhoví ježci: z bílků a poloviny dávky cukru ušleháme tuhý sníh, do něj zlehka vmícháme zbytek cukru vařečkou.

2

Přivedeme si k varu vodu a povaříme v ní 45 minut dřevěné formičky, poté je otřeme, kornout s trubičkou naplníme sněhem a naneseme jej do formiček.

3

V mírně rozehřáté troubě usušíme.

4

Mezitím si připravíme spodečky z lineckého těsta. Mouku smícháme s cukrem a nastrouhanou čokoládou, do směsi rozsekáme máslo, přidáme vanilku, žloutky a vypracujeme těsto. Na chladném místě necháme odpočinout. Ztuhlé těsto vyválíme na plát, vykrájíme hvězdičky, rozložíme je na vymazaný a moukou vysypaný plech a v rozhehřáté troubě upečeme dozlatova. Necháme vychladnout, poté na hvězdičky nakupíme ušlehanou smetanu s jahodami a přikryjeme sněhovými ježky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept