Uzené na medu

135 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
372 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
20 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
5 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté uzené maso vložíme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme oloupanou, na čtvrtky nakrájenou cibuli, bobkový list a celý pepř. Maso zvolna vaříme asi 1,5 hodiny, vyjmeme a necháme vychladnout. V misce promícháme pomerančovou kůru, med a 2 lžíce pomerančové šťávy. Směsí potřeme uvařené maso a na povrchu ve vrstvě tuku nařízneme zářezy do tvaru mřížky. Do středu každého čtverečku zapíchneme hřebíček. Maso vložíme na pekáč a pečeme v silně vyhřáté troubě 10 minut. Potřeme medovou směsí a pečeme ještě 20 minut. Podáváme nakrájené na plátky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.