Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 135 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 37008

Ingredience

2 ks Bobkový list
1 ks Cibule
1 kávová lžička Hřebíček
3 polévková lžíce Med včelí
1 kávová lžička Pepř černý celý
1 kávová lžička Pomerančová kůra
2 polévková lžíce Pomerančová šťáva
1500 g Vepřová kýta uzená
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 372 kcal
Kilojoule 1 558kJ
3% Sacharidy 12 g
27% Tuky 20 g
101% Sodík 2 g
61% Bílkoviny 34 g

Uzené na medu postup přípravy receptu:

1

Omyté uzené maso vložíme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme oloupanou, na čtvrtky nakrájenou cibuli, bobkový list a celý pepř. Maso zvolna vaříme asi 1,5 hodiny, vyjmeme a necháme vychladnout.

2

V misce promícháme pomerančovou kůru, med a 2 lžíce pomerančové šťávy. Směsí potřeme uvařené maso a na povrchu ve vrstvě tuku nařízneme zářezy do tvaru mřížky. Do středu každého čtverečku zapíchneme hřebíček.

3

Maso vložíme na pekáč a pečeme v silně vyhřáté troubě 10 minut. Potřeme medovou směsí a pečeme ještě 20 minut. Podáváme nakrájené na plátky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept