Irské dušené jehněčí maso - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Irské dušené jehněčí maso
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 100 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 37010 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
800 g | Brambory |
800 g | Cibule |
600 ml | Hovězí vývar základní |
750 g | Jehněčí kotlety |
3 ks | Mrkev kořen |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 82,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 25g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 78,9mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Brambory, Cibule, Hovězí vývar základní, Jehněčí kotlety, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Irské dušené jehněčí maso postup přípravy receptu:
1 | Do pekáče střídavě navrstvíme očištěné jehněčí kotlety, oloupanou, na plátky nakrájenou cibuli, očištěnou, na kolečka nakrájenou mrkev a třetinu oloupaných, na plátky nakrájených brambor. Každou vrstvu osolíme a opepříme. Přidáme snítky tymiánu, bobkový list a navrch rozložíme zbylé plátky brambor. Zalijeme vývarem. |
2 | Pekáč přiklopíme, vložíme do trouby vyhřáté na 160 stupňů Celsia a dusíme 1 hodinu. |
3 | Potom pokličku odstraníme a pečeme ještě 40 minut, aby se brambory opekly. Ihned podáváme. |
4 | Vhodnou přílohou je čerstvá zelenina. |