Zdravý recept

Irské dušené jehněčí maso

  • Irsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 100 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 37010

Ingredience

1 ks Bobkový list
800 g Brambory
800 g Cibule
600 ml Hovězí vývar základní
750 g Jehněčí kotlety
3 ks Mrkev kořen
1 kávová lžička Pepř černý mletý
2 kávová lžička Sůl
4 ks Tymián čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 469 kcal
Kilojoule 1 962kJ
12% Sacharidy 44 g
255% Tuky 191 g
31% Sodík 618 mg
58% Bílkoviny 33 g

Irské dušené jehněčí maso postup přípravy receptu:

1

Do pekáče střídavě navrstvíme očištěné jehněčí kotlety, oloupanou, na plátky nakrájenou cibuli, očištěnou, na kolečka nakrájenou mrkev a třetinu oloupaných, na plátky nakrájených brambor. Každou vrstvu osolíme a opepříme. Přidáme snítky tymiánu, bobkový list a navrch rozložíme zbylé plátky brambor. Zalijeme vývarem.

2

Pekáč přiklopíme, vložíme do trouby vyhřáté na 160 stupňů Celsia a dusíme 1 hodinu.

3

Potom pokličku odstraníme a pečeme ještě 40 minut, aby se brambory opekly. Ihned podáváme.

4

Vhodnou přílohou je čerstvá zelenina.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept