Recept

Jehněčí kotlety na bylinkách a hořčici

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 37013

Ingredience

1 kávová lžička Citronová kůra
2 polévková lžíce Citronová šťáva
2 kávová lžička Hořčice Dijonská
600 g Jehněčí kotlety
1 polévková lžíce Majoránka
1 polévková lžíce Máta
1 polévková lžíce Nakládaný zelený pepř
8 polévková lžíce Olej olivový
2 polévková lžíce Petržel - nať
0,5 kávová lžička Sůl mořská
1 polévková lžíce Tymián čerstvý
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 443 kcal
Kilojoule 1 852kJ
1% Sacharidy 2 g
47% Tuky 35 g
17% Sodík 336 mg
50% Bílkoviny 28 g

Jehněčí kotlety na bylinkách a hořčici postup přípravy receptu:

1

Omyté, osušené, nasekané bylinky promícháme s nasekaným česnekem a rozdrceným zeleným pepřem.

2

Směsí potřeme očištěné jehněčí kotlety po obou stranách, zakapeme trochou olivového oleje a částí citronové šťávy. Necháme v chladu nejméně 2 hodiny marinovat.

3

Na rozpáleném grilu kotlety grilujeme po každé straně asi 5 minut.

4

V misce prošleháme 1 lžíci citronové šťávy, citronovou kůru, hořčici a sůl. Postupně vešleháme všechen olivový olej, aby směs zhoustla.

5

Kotlety upravíme na talíře a podáváme zakápnuté připravenou zálivkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept