Zadělávaná slepice na zelenině - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zadělávaná slepice na zelenině
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 37014 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
100 g | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
40 g | Máslo čerstvé |
30 g | Mouka pšeničná hladká |
100 g | Mrkev kořen |
2 g | Nové koření celé |
6 g | Pepř černý mletý |
100 g | Petržel kořen |
50 g | Petržel kudrnka |
1 kg | Slepice |
9 g | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 191,1mg |
Draslík | 416,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer bulvový, Cibule, Nové koření celé, Petržel kořen, Slepice, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Zadělávaná slepice na zelenině postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou slepice vložíme do studené vody spolu s kořenovou zeleninou, solí, cibulí a kořením a pozvolna necháme vařit, až je maso měkké. Slepici vyjmeme a rozdělíme na porce, vývar zprudka vyvaříme, aby zůstal jen asi litr tekutiny, a odstavíme. Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, kterou za stálého míchání vlijeme do vývaru a krátce povaříme. Nakonec vmícháme žloutky, dosolíme, opepříme a vrátíme porce slepice. Podáváme posypané nasekanou petrželkou. |