Recept

Tuňákový steak s rajčaty

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 32 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 7 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 37019
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

1 stroužek Česnek
1 ks Cibule
2 polévková lžíce Citronová šťáva
25 g Máslo čerstvé
60 g Mouka pšeničná hladká T 650
3 polévková lžíce Olej olivový
3 polévková lžíce Oregano sušené
1 ks Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
4 ks Rajčata
1 špetka Sůl
600 g Tuňák obecný
125 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 388 kcal
Kilojoule 1 625kJ
6% Sacharidy 20 g
19% Tuky 14 g
6% Sodík 125 mg
69% Bílkoviny 39 g

Tuňákový steak s rajčaty postup přípravy receptu:

1

Tuňáka omyjeme, očistíme, osušíme, nakrájíme na steaky, které zakápneme citronovou šťávou a obalíme v hladké mouce.

2

Na pánvi rozpálíme olivový olej a steaky na něm dozlatova opečeme. Steaky z tuňáka vyjmeme z pánve, odložíme stranou a uchováváme v teple.

3

Na pánev dáme na kostičky nakrájenou cibuli a česnek, vše osmahneme. Poté přidáme steaky z tuňáka, zalijeme bílým vínem, přidáme máslo, na kolečka nakrájená rajčata, osolíme, opepříme a dochutíme oreganem.

4

Na pánvi pak steaky dusíme asi 7 minut. Poté tuňákové steaky s rajčatovou směsí ihned podáváme a zdobíme nasekanou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept