Bystřický bramborák s masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bystřický bramborák s masem
Bystřický bramborák s masem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 37024 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
400 g | Brambory |
4 stroužek | Česnek |
0,5 kávová lžička | Divoké koření celé |
0,5 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
1 kávová lžička | Majoránka |
4 dl | Mléko - podmáslí |
2 polévková lžíce | Mouka polohrubá |
1,5 dl | Olej slunečnicový |
0,5 kávová lžička | Pepř bílý |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 ks | Salát hlávkový |
2,5 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
600 g | Vepřová krkovička |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 196,3mg |
Draslík | 466,2mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 149,1mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,8mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Kopr čerstvý, Majoránka, Olej slunečnicový, Pepř bílý, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko - podmáslí, Mouka polohrubá, Pepř černý mletý, Salát hlávkový, Vepřová krkovička mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Divoké koření celé nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Bystřický bramborák s masem postup přípravy receptu:
1 | Z omyté a osušené vepřové krkovice nakrájíme 4 plátky masa o síle cca 1 - 1,5 cm. Maso naklepeme, osolíme a opepříme bílým pepřem. V pánvi na rozpáleném oleji (0,5 dl) zprudka orestujeme po 1 minutě z každé strany, poté odložíme do mísy. |
2 | Oloupeme a omyjeme brambory, jemně nastrouháme, v míse smícháme s rozetřeným česnekem, polovinou lžičky divokého koření (roztlučeme), majoránkou, lžičkou soli, polovinou lžičky černého pepře, vejci a moukou. Těsto dobře promícháme. |
3 | Do větší pánve nalijeme 0,5 až 1 dl nového oleje a rozpálíme ho. Orestované maso namáčíme do bramborového těsta tak, aby byla vrstva raději silnější. Poté vkládáme do rozpáleného oleje a smažíme pomalu (přibližně 5 - 7 minut z každé strany) do zlatova. |
4 | Hlávkový salát omyjeme, lístky potrháme a vložíme do mísy. V misce rozšleháme podmáslí s polovinou lžičky soli, špetkou černého pepře a drobně pokrájeným omytým koprem. Tuto zálivku promícháme se salátem, který rozdělíme do misek. |
5 | Usmažené bramboráky s masem podáváme s hlávkovým salátem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.