Bystřický bramborák s masem

40 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
835 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
72 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
4 g
Cukr
172 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z omyté a osušené vepřové krkovice nakrájíme 4 plátky masa o síle cca 1 - 1,5 cm. Maso naklepeme, osolíme a opepříme bílým pepřem. V pánvi na rozpáleném oleji (0,5 dl) zprudka orestujeme po 1 minutě z každé strany, poté odložíme do mísy.
  • 2
    Oloupeme a omyjeme brambory, jemně nastrouháme, v míse smícháme s rozetřeným česnekem, polovinou lžičky divokého koření (roztlučeme), majoránkou, lžičkou soli, polovinou lžičky černého pepře, vejci a moukou. Těsto dobře promícháme.
  • 3
    Do větší pánve nalijeme 0,5 až 1 dl nového oleje a rozpálíme ho. Orestované maso namáčíme do bramborového těsta tak, aby byla vrstva raději silnější. Poté vkládáme do rozpáleného oleje a smažíme pomalu (přibližně 5 - 7 minut z každé strany) do zlatova.
  • 4
    Hlávkový salát omyjeme, lístky potrháme a vložíme do mísy. V misce rozšleháme podmáslí s polovinou lžičky soli, špetkou černého pepře a drobně pokrájeným omytým koprem. Tuto zálivku promícháme se salátem, který rozdělíme do misek.
  • 5
    Usmažené bramboráky s masem podáváme s hlávkovým salátem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.