Jednoduchý recept

Taštičky plněné kysaným zelím

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 37026

Ingredience

80 g Cibule
400 g Mouka pšeničná hrubá
3 g Pepř černý mletý
200 g Slanina vepřová
60 g Sádlo škvařené
15 g Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vejce slepičí
150 ml Voda pitná
200 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 788 kcal
Kilojoule 3 295kJ
22% Sacharidy 81 g
56% Tuky 42 g
95% Sodík 2 g
35% Bílkoviny 20 g

Taštičky plněné kysaným zelím postup přípravy receptu:

1

Kysané zelí scedíme, trochu pokrájíme, cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na malé kostičky.

2

V pánvi rozehřejeme sádlo, přisypeme cibuli a osmahneme dozlatova. Přidáme zelí, osolíme, opepříme a podusíme asi 10 minut.

3

Do mísy nasypeme mouku, přidáme žloutek, celé vejce, trochu vlažné vody a vypracujeme hladké těsto. Necháme asi 20 minut odležet.

4

Vyválíme ho na tenký plát, ze kterého vykrajujeme kolečka, doprostřed koleček položíme zelí, těsto překlopíme a okraj zmáčkneme a zpevníme. Taštičky vhodíme do vroucí osolené vody a povaříme 10 minut. Scedíme je, rozdělíme na talíře, polijeme rozškvařenou slaninou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept