Taštičky plněné kysaným zelím - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Taštičky plněné kysaným zelím
Taštičky plněné kysaným zelím
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 37026 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
80 g | Cibule |
400 g | Mouka pšeničná hrubá |
3 g | Pepř černý mletý |
60 g | Sádlo škvařené |
200 g | Slanina vepřová |
15 g | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 ks | Vejce slepičí |
150 ml | Voda pitná |
200 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 202,4mg |
Draslík | 270,8mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 243,2mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,2mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Sádlo škvařené, Slanina vepřová, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí, Voda pitná, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hrubá, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Taštičky plněné kysaným zelím postup přípravy receptu:
1 | Kysané zelí scedíme, trochu pokrájíme, cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na malé kostičky. |
2 | V pánvi rozehřejeme sádlo, přisypeme cibuli a osmahneme dozlatova. Přidáme zelí, osolíme, opepříme a podusíme asi 10 minut. |
3 | Do mísy nasypeme mouku, přidáme žloutek, celé vejce, trochu vlažné vody a vypracujeme hladké těsto. Necháme asi 20 minut odležet. |
4 | Vyválíme ho na tenký plát, ze kterého vykrajujeme kolečka, doprostřed koleček položíme zelí, těsto překlopíme a okraj zmáčkneme a zpevníme. Taštičky vhodíme do vroucí osolené vody a povaříme 10 minut. Scedíme je, rozdělíme na talíře, polijeme rozškvařenou slaninou a podáváme. |