Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 37027

Ingredience

80 g Anglická slanina
2 kávová lžička Cukr krupice
3 ks Jablka
100 ml Mošt jablečný
30 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej rostlinný
2 ks Vepřové jelítko

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 254 kcal
Kilojoule 1 063kJ
7% Sacharidy 24 g
23% Tuky 17 g
8% Sodík 168 mg
5% Bílkoviny 3 g

Jelítko s jablky postup přípravy receptu:

1

Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky. Každý plátek překrojíme.

2

Na pávni rozehřejeme máslo, přidáme jablka, cukr a za častého míchání zvolna smažíme 8-10 minut, aby cukr zkaramelizoval. Odstavíme z plotny.

3

Pánev očistíme, potřeme olejem a na něm opečeme na plátky nakrájená jelítka dokřupava. Vyjmeme a udržujeme teplé. Na pánvi osmažíme proužky slaniny a vyjmeme. Do pánve vlijeme mošt a necháme částečně odvařit.

4

Na talíře upravíme plátky jelítek, vrstvu jablek a znovu navršíme jelítka a jablka. Ozdobíme slaninou a zakapeme moštem z pánve.

5

Můžeme podávat s tmavým chlebem nebo s bramborovou kaší.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept