Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 290 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 260 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 37039

Ingredience

1 ks Cibule
15 g Cukr krupice
1 l Hovězí vývar základní
50 g Mouka pšeničná hladká
250 g Máslo čerstvé
5 g Pepř černý mletý
250 ml Smetana zakysaná 14%
800 g Srnčí kýta
9 g Sůl
3 dl Víno červené
Na marinádu
1 ks Bobkový list
100 g Celer bulvový
1 ks Cibule
3 g Hřebíček
2 g Jalovec
100 g Mrkev kořen
4 dl Ocet kvasný lihový
250 ml Olej olivový
4 g Pepř černý celý
100 g Petržel kořen
8 g Sůl
2 l Voda pitná
1 l Víno bílé
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

63% Kalorie 1,240 kcal
Kilojoule 5 188kJ
7% Sacharidy 26 g
166% Tuky 125 g
83% Sodík 2 g
85% Bílkoviny 48 g

Srnčí kýta na víně postup přípravy receptu:

1

Srnčí maso necháme 2-3 dny uležet v marinádě a v průběhu často otáčíme. Naložené maso vyjmeme, osušíme, zaprášíme moukou a na rozpáleném másle v pekáči opečeme ze všech stran dohněda. Přidáme nakrájenou cibuli, vývar, 250 ml marinády, červené víno a cukr. Pekáč zakryjeme a pečeme velmi pomalu 4 hodiny, dokud maso není měkké, hojně podléváme vývarem. Hotové maso vyjmeme, šťávu přecedíme, zahustíme moukou a povaříme. Nakonec vlijeme kyselou smetanu, dosolíme, dopepříme a maso nakrájené na plátky můžeme vložit do omáčky nebo servírujeme obojí zvlášť.

Poznámka

Maso je nutné nechat až 3 dny marinovat.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept