Se škeblemi vermicelli - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Se škeblemi vermicelli
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 37040 |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Muškátový oříšek |
400 g | Mušle v nálevu |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
0,5 kávová lžička | Oregano sušené |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
4 polévková lžíce | Petržel - nať |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2 polévková lžíce | Sýr Parmezán |
400 g | Těstoviny Vermicelli |
1,3 dl | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 129g |
---|---|
Cholesterol | 72,1mg |
Draslík | 596,5mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,9mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Muškátový oříšek, Oregano sušené, Sůl, Sýr Parmezán, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mušle v nálevu, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Těstoviny Vermicelli mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Se škeblemi vermicelli postup přípravy receptu:
1 | V hrnci přivedeme osolenou vodu k varu, přidáme těstoviny a polovinu olivového oleje a 10 minut vaříme. Poté scedíme, vrátíme do hrnce a přidáme máslo. Zakryjeme hrnec poklicí, zatřeseme jím a udržujeme v teple. |
2 | V kastrolu rozehřejeme zbytek oleje, přidáme pokrájenou cibuli a smažíme, přidáme česnek a osmahneme ho minutu. Přelijeme polovinu nálevu ze škeblí s vínem do kastrolu, zamícháme a přivedeme k varu. Vaříme 3 minuty. Do kastrolu přidáme petrželku, oregano, sůl, škeble a muškátový oříšek. Vaříme, dokud se omáčka neprohřeje. |
3 | Těstoviny dáme na ohřátou mísu, přelijeme omáčkou, posypeme parmezánem a podáváme. |