Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 37050
Kategorie: Maso

Ingredience

5 stroužek Česnek
0,5 polévková lžíce Koření Gyros
1 kávová lžička Pepř černý mletý
2 kávová lžička Sůl
1 kg Vepřový bok
1 dl Voda pitná
500 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

54% Kalorie 1,067 kcal
Kilojoule 4 464kJ
2% Sacharidy 7 g
141% Tuky 106 g
19% Sodík 384 mg
36% Bílkoviny 20 g

Ježci z Beskyd postup přípravy receptu:

1

Vysoký prorostlý (libový) bůček bez kosti omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky silné asi 1 cm. Maso rozklepeme, potřeme z každé strany rozetřeným česnekem, osolíme a posypeme kořením Gyros a černým pepřem.

2

Na každý plátek naneseme vrstvu kysaného zelí a plátky bůčku stočíme do závitku a upevníme párátky.

3

"Ježky" dáme do zapékací mísy a do předehřáté trouby, podlijeme je 1 dl vody.

4

Pečeme při 220 °C přibližně 40-50 minut dozlatova. Během pečení "ježky" otáčíme a poléváme výpekem.

Poznámka

Jako přílohu podáváme vařené brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept