Recept

Moravské klobásky v županu

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (32%)
ID receptu: 37065

Ingredience

1 kávová lžička Cukr krupice
30 g Droždí
8 ks Klobása ostravská
2 kávová lžička Kmín celý
2,5 dl Mléko plnotučné
500 g Mouka polohrubá
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

52% Kalorie 1,028 kcal
Kilojoule 4 300kJ
29% Sacharidy 103 g
67% Tuky 50 g
25% Sodík 491 mg
81% Bílkoviny 46 g

Moravské klobásky v županu postup přípravy receptu:

1

Do mísy dáme polohrubou mouku, uděláme do ní větší důlek, do něj rozdrobíme droždí, přilijeme 2.5 dl vlažného mléka, přidáme lžičku cukru a necháme vzejít kvásek. Když vzejde, přidáme k mouce sůl, vejce a těsto nejdříve promícháme a pak ho důkladně zpracujeme. Hněteme ho tak dlouho, až se nebude lepit na prsty. Na pomoučeném vále vyválíme bochníček, zakryjeme ho čistou utěrkou a necháme kynout další hodinu.

2

Pak z těsta vyválíme plát silný 1 cm a nakrájíme ho na obdélníky, abychom do nich mohli zabalit klobásy.

3

Do těsta zabalíme jednotlivé moravské klobásy. Utvoříme válečky, které poklademe na plech vyložený pečícím papírem. Potřeme je rozšlehaným vajíčkem, posypeme kmínem a dáme do předem vyhřáté trouby. Pečeme dozlatova při 200 °C přibližně 10-15 minut.

4

Klobásy podáváme horké.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept