Recept

Valašské knedlíky se slaninou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 37071

Ingredience

1 ks Cibule
1 kávová lžička Majoránka
2 dl Mléko plnotučné
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
4 ks Rohlíky bílé
150 g Slanina vepřová
0,5 polévková lžíce Sůl
120 g Uzené maso vařené
3 ks Vejce slepičí
3 l Voda pitná
300 g Zelí kysané
4 kávová lžička Husí sádlo

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 693 kcal
Kilojoule 2 900kJ
9% Sacharidy 34 g
71% Tuky 53 g
33% Sodík 653 mg
32% Bílkoviny 18 g

Valašské knedlíky se slaninou postup přípravy receptu:

1

Očištěnou cibuli pokrájíme nadrobno. Rohlíky nakrájíme na kostky a slaninu na malé kostičky. Uzené maso nebo uzený bůček pokrájíme na kostky.

2

Ve větší pánvi rozpustíme slaninu, přidáme k ní cibuli, promícháme a když se zpění, přidáme k ní pokrájené rohlíky. Vše promícháme, osmažíme dozlatova, ale nesmí se nic připálit. Směs dáme do mísy.

3

Do většího hrnce dáme vařit vodu se solí (0.5 lžíce).

4

V misce vyšleháme mléko s vejci, solí, pepřem a majoránkou. Když směs z rohlíku vychladne, zalijeme ji připraveným mlékem, přidáme uzené maso a mouku, těsto dobře promícháme a necháme asi 10 minut odpočinout. Pak pomocí rukou utvoříme kulaté knedlíky a házíme je opatrně do vařící vody. Promícháme a při mírnější teplotě vaříme 12-15 minut.

5

Uvařené knedlíky vyjmeme z vody, dáme na talíře, propíchneme vidličkou, polijeme každou porci lžičkou rozpuštěného husího sádla a podáváme s kysaným zelím.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept