Selské brambory s klobásou

85 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1018 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
93 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté brambory uvaříme ve slupce v 1 litru vody. Vaříme je přibližně 25 minut. Brambory slijeme, vychladlé oloupeme, nakrájíme na kolečka a dáme do mísy, osolíme je (1 lžička) a promícháme. Klobásu též pokrájíme na kolečka.
  • 2
    V misce vyšleháme vejce se smetanou a 0.5 lžičkou soli a pepřem. Špek nakrájíme na nudličky. Pažitku omyjeme a drobně pokrájíme. Očištěnou cibuli pokrájíme na tenké kroužky.
  • 3
    V pánvi na lžíci sádla rozpustíme špek. Přidáme cibuli, promícháme, podusíme a přidáme kolečka klobásy. Vše osmažíme dozlatova. Zapékací mísu vytřeme 1 lžící sádla, na dno položíme 1/2 nakrájených brambor, na ně navrstvíme klobásovou směs a na ni položíme zbývající brambory.
  • 4
    Vše zalijeme rozšlehanými vejci a mísu dáme do předehřáté trouby. Brambory pečeme přibližně 25-35 minut dozlatova.
  • 5
    Rozdělíme je na porce a posypeme pažitkou. Podáváme s nakládanými okurkami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 10. 11. 2015
Selské brambory s klobásou
Tento recept jsem vyzkoušela jako rychlou a snadnou variantu teplé večeře a opravdu se povedl. Tyto selské brambory jsem vyzkoušela i s paprikovou klobasou a fakt můžu doporučit. Dávám palec nahoru.