Jednoduchý recept

Selské brambory s klobásou

Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 2 Selské brambory s klobásou 5 1
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 65 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 37076

Ingredience

500 g Brambory
1 ks Cibule
2 polévková lžíce Husí sádlo
250 g Klobása uzená
200 g Okurky nakládané
1 polévková lžíce Pažitka
1 kávová lžička Pepř černý mletý
2 dl Smetana 33% (šlehačka)
1,5 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná
250 g Špek

Nutriční hodnoty jedné porce

52% Kalorie 1,018 kcal
Kilojoule 4 258kJ
8% Sacharidy 29 g
124% Tuky 93 g
48% Sodík 959 mg
37% Bílkoviny 21 g

Selské brambory s klobásou postup přípravy receptu:

1

Omyté brambory uvaříme ve slupce v 1 litru vody. Vaříme je přibližně 25 minut. Brambory slijeme, vychladlé oloupeme, nakrájíme na kolečka a dáme do mísy, osolíme je (1 lžička) a promícháme. Klobásu též pokrájíme na kolečka.

2

V misce vyšleháme vejce se smetanou a 0.5 lžičkou soli a pepřem. Špek nakrájíme na nudličky. Pažitku omyjeme a drobně pokrájíme. Očištěnou cibuli pokrájíme na tenké kroužky.

3

V pánvi na lžíci sádla rozpustíme špek. Přidáme cibuli, promícháme, podusíme a přidáme kolečka klobásy. Vše osmažíme dozlatova. Zapékací mísu vytřeme 1 lžící sádla, na dno položíme 1/2 nakrájených brambor, na ně navrstvíme klobásovou směs a na ni položíme zbývající brambory.

4

Vše zalijeme rozšlehanými vejci a mísu dáme do předehřáté trouby. Brambory pečeme přibližně 25-35 minut dozlatova.

5

Rozdělíme je na porce a posypeme pažitkou. Podáváme s nakládanými okurkami.

Komentáře a hodnocení

 
kvetush
Selské brambory s klobásou
Tento recept jsem vyzkoušela jako rychlou a snadnou variantu teplé večeře a opravdu se povedl. Tyto selské brambory jsem vyzkoušela i s paprikovou klobasou a fakt můžu doporučit. Dávám palec nahoru.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept