Recept

Beskydský zeleninový kotlík se špekáčky

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 37094

Ingredience

250 g Brambory
20 g Bujón zlatý zeleninový
100 g Celer bulvový
2 ks Cibule
3 polévková lžíce Hrášek mražený
1 ks Kedlubna
0,5 kávová lžička Kmín drcený
3 polévková lžíce Kukuřice mražená
150 g Květák
1 polévková lžíce Libeček
1 polévková lžíce Mouka polohrubá
1,5 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 polévková lžíce Pažitka
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná
4 ks Špekáčky
1 ks Mrkev kořen

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 459 kcal
Kilojoule 1 922kJ
7% Sacharidy 26 g
166% Tuky 124 g
14% Sodík 270 mg
9% Bílkoviny 5 g

Beskydský zeleninový kotlík se špekáčky postup přípravy receptu:

1

Ze špekáčků sloupneme střívka, nakrájíme na kostičky. Oloupané a omyté brambory, mrkev, celer, kedlubnu pokrájíme na kostičky. Očištěné cibule rozkrájíme na drobno. Omytý květák rozdělíme na růžičky.

2

V hrnci na oleji a másle zpěníme cibuli, pak ji posypeme polohrubou moukou, kterou s cibulí smažíme mírně do zlatova.

3

Za stálého míchání přilijeme opatrně vodu, doložíme zeleninu se špekáčky, zeleninový bujón v kostce, omytou snítku libečku (1 lžíce), drcený kmín, pepř a polévku přivedeme k varu. Pomalu vaříme přibližně 10 minut, poté doložíme další zeleninu: mražený zelený hrášek s kukuřicí a květákové růžičky. Polévku vaříme dalších 10 minut, dochutíme 0,5 - 1 lžičkou soli, přimícháme omytou, drobně pokrájenou pažitku a podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept