Kuřecí maso s parmazánem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí maso s parmazánem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | pavlickova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (23%) |
ID receptu: | 37109 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Kuřecí prsa |
7 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
4 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 polévková lžíce | Solamyl - bramborový škrob |
5 g | Sůl |
7 polévková lžíce | Sýr Parmezán |
1 špetka | Tymián sušený |
2 ks | Vejce slepičí |
200 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 967,0mg |
---|---|
Cholesterol | 233,0mg |
Draslík | 614,4mg |
Vláknina | 58,3mg |
Vitamín A | 45,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,8mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Sůl, Sýr Parmezán, Tymián sušený, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Solamyl - bramborový škrob mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí maso s parmazánem postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí maso opláchneme a necháme okapat. Potom maso osušíme, osolíme a nakrájíme na malé medailonky. |
2 | Rozmícháme si těstíčko, do kterého patří voda, 2 vejce, hladká mouka, 4 lžíce solamylu, parmazán, tymián, sůl dle chuti. |
3 | Kuřecí medailonky v tomto těstíčku obalíme a na oleji osmažíme. |
4 | Usmažené medailonky zbavíme přebytečné mastnoty ubrouskem. |
Poznámka
Sýt parmazán je již dost slaný, opatrně se solením. Doporučenou přílohou jsou brambory nebo bramborová kaše.