Recept

Kuřecí česnekové plátky se sýrem

  • Evropa
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Kuřecí česnekové plátky se sýrem 5 1
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (23%)
ID receptu: 37116

Ingredience

100 g Anglická slanina
100 g Camembert
400 g Kuřecí prsa
1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká
100 g Máslo čerstvé
4 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř bílý
1 špetka Směs koření na kuře
2 g Sůl
2 dl Voda pitná
100 ml Víno bílé
1 dl Vývar drůbeží
8 stroužek Česnek
100 g Šunka dušená
100 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 655 kcal
Kilojoule 2 740kJ
2% Sacharidy 6 g
67% Tuky 50 g
30% Sodík 603 mg
62% Bílkoviny 35 g

Kuřecí česnekové plátky se sýrem postup přípravy receptu:

1

Kuřecí maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na plátky. Potom osolíme, přidáme grilovací koření na kuře a nakonec plátky potřeme rozdrceným česnekem - na každý plátek asi dva stroužky.

2

Maso vložíme do nádoby, polijeme 2 lžícemi oleje a necháme uležet.

3

V pánvi rozehřejeme zbylý olej a máslo. Na rozehřátý tuk vložíme maso, nejprve smažíme česnekovou stranu, ale tak, aby se česnek nespálil.

4

Potom maso obrátíme a ještě chvíli smažíme.

5

K masu přidáme nakrájené žampiony a ještě osmahneme.

6

Tuto směs vyndáme ven z pánve.

7

Jako další v pánvi osmahneme plátky slaniny a dáme na osmažené maso.

8

Do pánve vsypeme mouku, kterou orestujeme, podlijeme vodou nebo vývarem a krátce povaříme.

9

Do této omáčky přidáme zpět maso se žampiony, na maso položíme šunku a plátek camembertu.

10

Šťávu dochutíme solí, pepřem, můžeme přidat bílé víno. Vše hřejeme tak dlouho, dokud se sýr na masu neroztaví.

Poznámka

Maso je nejlepší nechat uležet přes noc. Jako příloha jsou vhodné brambory nebo rýže.

Komentáře a hodnocení

 
světluška
Kuřecí česnekové plátky se sýrem
Dělala jsem tento recept pro 8 lidí, proto jsem maso raději dopekla v troubě v pekáči přelité omáčkou se žampiony. Na pánvi bych to musela prohřívat na 3x. Oběd se povedl. Maso bylo šťavnaté. Všichni si jídlo pochvalovali tongue

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept