Jednoduchý recept

Kuřecí plátky se zeleninovým přelivem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (23%)
ID receptu: 37119

Ingredience

50 g Celer bulvový
400 g Kuřecí prsa
500 ml Mléko polotučné
50 g Mouka pšeničná hladká
1 ks Mrkev kořen
50 g Máslo čerstvé
4 polévková lžíce Olej rostlinný
1 ks Paprika zelená
1 ks Paprika červená
1 špetka Pepř černý mletý
2 g Protlak rajčatový
200 ml Smetana sladká 12%
2 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 402 kcal
Kilojoule 1 684kJ
6% Sacharidy 22 g
144% Tuky 108 g
16% Sodík 321 mg
51% Bílkoviny 29 g

Kuřecí plátky se zeleninovým přelivem postup přípravy receptu:

1

Kuřecí maso vypereme, necháme okapat, nakrájíme na plátky a lehce naklepeme. Plátky masa osolíme a opepříme.

2

Potom očistíme, omyjeme a nakrájíme zeleninu. Mrkev a celer na menší kousky. Papriky zbavíme zrníček a nakrájíme. Takto připravenou zeleninu rozmixujeme.

3

V pánvi nebo kastrolu rozehřejeme máslo, do másla přisypeme hladkou mouku a osmahneme světlou jíšku. Potom jíšku zalijeme mlékem a vytvoříme bešamel, bílou omáčku.

4

Do této omáčky vmícháme rajský protlak, rozmixovanou zeleninu a vše dosolíme. Směs pár minut povaříme.

5

Omáčku dochutíme a přilijeme smetanu.

6

Jako poslední zprudka osmažíme na rozpáleném oleji maso. Maso smažíme po obou stranách přibližně 5 minut.

7

Nakonec přelijeme zeleninovou omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept