Hlávkový salát dušený - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hlávkový salát dušený
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 3712 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
4 ks | Salát hlávkový |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
4% Kalorie 80 kcal
Kilojoule 336kJ
2% Sacharidy 7 g
6% Tuky 5 g
3% Sodík 59 mg
5% Bílkoviny 3 g
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 6,0mg |
Draslík | 36,5mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Hlávkový salát dušený postup přípravy receptu:
1 | Hlávkový salát důkladně omyjeme a krátce spaříme. |
2 | Na másle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme usekaný salát, mírně podlijeme a dusíme doměkka. |
3 | Podáváme jako přílohu k masu. |