Recept

Cuketový dráteník z Valašska

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 37120

Ingredience

4 ks Cibulka jarní
800 g Cuketa
1 ks Kypřicí prášek do pečiva
150 g Mouka polohrubá
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
4 polévková lžíce Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
250 g Salám měkký
100 g Sýr Gouda 45%
1 kávová lžička Sůl
1 polévková lžíce Vegeta
3 ks Vejce slepičí
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 570 kcal
Kilojoule 2 383kJ
11% Sacharidy 40 g
45% Tuky 34 g
61% Sodík 1 g
51% Bílkoviny 29 g

Cuketový dráteník z Valašska postup přípravy receptu:

1

Velkou cuketu omyjeme, oloupeme, rozkrojíme a odstraníme semínka. Pak ji nahrubo nastrouháme do mísy.

2

Jarní cibulky očistíme, omyjeme a pokrájíme na kroužky. Očištěný česnek prolisujeme. Tvrdý sýr nastrouháme. Měkký salám nastrouháme na hrubém struhadle a přiložíme k cuketě.

3

V pánvi na másle (2 lžíce) zpěníme cibulku. Vychladlou přidáme k cuketě se solí (0.5-1 lžička), pepřem, žloutky, sýrem, česnekem a salámem. Vše důkladně promícháme, přisypeme Vegetu podle chuti, polohrubou mouku s práškem do pečiva. Nakonec zlehka zamícháme tuhý sníh, který jsme si vyšlehali z bílků.

4

Vymažeme pekáč máslem (2 lžíce), vysypeme hrubou moukou a dáme do něj cuketovou směs.

5

Pečeme přibližně 25-35 minut při 220°C dozlatova.

Poznámka

Cuketového dráteníka podáváme s čerstvou zeleninou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept