Recept

Bramborové závitky se slaninou a chřestem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 37127

Ingredience

150 g Anglická slanina
750 g Brambory
2,2 kg Chřest zelený
1 kávová lžička Cukr krupice
1 kávová lžička Sůl
2 l Voda pitná
Bylinkové máslo
2 polévková lžíce Bazalka
2 polévková lžíce Estragon
100 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř bílý
2 polévková lžíce Petržel - nať
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 610 kcal
Kilojoule 2 554kJ
15% Sacharidy 53 g
52% Tuky 39 g
30% Sodík 606 mg
41% Bílkoviny 23 g

Bramborové závitky se slaninou a chřestem postup přípravy receptu:

1

Pečlivě očištěné brambory dáme vařit do osolené vody. Chřest opláchneme, oloupeme a uvaříme do měkka se lžičkou cukru a necháme okapat. Uvařené brambory opatrně oloupeme a každou z nich obalíme plátkem slaniny a zajistíme párátkem. Takto připravené brambory pečeme na pánvi. Okapaný chřest urovnáme s opečenými brambory na talíře a přelijeme bylinkovým máslem. Podáváme teplé.

2

Bylinkové máslo:

3

Do rozpuštěného másla vsypeme sekané bylinky: estragon, bazalku a petrželku. Důkladně promícháme, dochutíme solí a pepřem. Omáčku do servírování pokrmu udržujeme v teple.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept