Recept

Předkrm se žampióny a chřestem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 37132

Ingredience

150 g Chřest sterilovaný
Houbová zálivka
1 ks Bujón zeleninový
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
20 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř bílý
1 kávová lžička Petržel - nať
150 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Sůl
1 polévková lžíce Voda pitná
1 kávová lžička Šťáva citrónová
150 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 300 kcal
Kilojoule 1 257kJ
2% Sacharidy 8 g
38% Tuky 28 g
17% Sodík 336 mg
10% Bílkoviny 6 g

Předkrm se žampióny a chřestem postup přípravy receptu:

1

Žampióny očistíme a nakrájíme na plátky. Plátky žampiónů pokapeme citrónovou šťávou a na rozehřátém másle zlehka orestujeme. Orestované houby zaprášíme moukou, zamícháme, aby se plátky hub obalily v mouce a potom je podlijeme trochou vody, ve které jsme rozdrobili kostku zeleninového bujónu a krátce povaříme. Omáčku zjemníme smetanou, ochutíme solí, pepřem a citrónovou šťávou a před podáváním ji prohřejeme.

2

Sterilovaný chřest ohřejeme ve vlastním nálevu. Podáváme teplé tak, že ohřátý chřest urovnáme

3

na talíře a přelijeme houbovou zálivkou. Pokrm podáváme teplý, posypaný sekanou petrželkou, jako

4

předkrm k pečivu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept