Předkrm se žampióny a chřestem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Předkrm se žampióny a chřestem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 37132 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
150 g | Chřest sterilovaný |
Houbová zálivka | |
---|---|
1 ks | Bujón zeleninový |
20 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř bílý |
1 kávová lžička | Petržel - nať |
150 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Šťáva citrónová |
1 špetka | Sůl |
1 polévková lžíce | Voda pitná |
150 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 85,9mg |
Draslík | 375,8mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,3mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chřest sterilovaný, Pepř bílý, Sůl, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bujón zeleninový, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať, Smetana 33% (šlehačka), Šťáva citrónová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Předkrm se žampióny a chřestem postup přípravy receptu:
1 | Žampióny očistíme a nakrájíme na plátky. Plátky žampiónů pokapeme citrónovou šťávou a na rozehřátém másle zlehka orestujeme. Orestované houby zaprášíme moukou, zamícháme, aby se plátky hub obalily v mouce a potom je podlijeme trochou vody, ve které jsme rozdrobili kostku zeleninového bujónu a krátce povaříme. Omáčku zjemníme smetanou, ochutíme solí, pepřem a citrónovou šťávou a před podáváním ji prohřejeme. |
2 | Sterilovaný chřest ohřejeme ve vlastním nálevu. Podáváme teplé tak, že ohřátý chřest urovnáme |
3 | na talíře a přelijeme houbovou zálivkou. Pokrm podáváme teplý, posypaný sekanou petrželkou, jako |
4 | předkrm k pečivu. |