Kapr po polsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapr po polsku
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 37134 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
100 g | Celer bulvový |
40 ml | Citronová šťáva |
10 g | Cukr krupice |
50 g | Hrozinky |
600 g | Kapr obecný |
10 g | Mandle |
40 g | Máslo čerstvé |
40 g | Mouka pšeničná hladká |
100 g | Mrkev kořen |
3 g | Nové koření celé |
6 g | Pepř černý mletý |
100 g | Petržel kořen |
10 g | Sůl |
1 dl | Víno červené |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 111,0mg |
Draslík | 886,7mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 41,7mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer bulvový, Citronová šťáva, Cukr krupice, Hrozinky, Kapr obecný, Mandle, Nové koření celé, Petržel kořen, Sůl, Víno červené, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Mrkev kořen, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Kapr po polsku postup přípravy receptu:
1 | Kapra očistíme a odkrojíme mu ploutve a ocas. Odkrojené části dáme vařit s celerem, mrkví, petrželí, bobkovým listem a novým kořením do hrnce s vodou asi na 20 minut. Mezitím si v rendlíku roztopíme máslo, zaprášíme ho moukou a mícháme, až vnikne světlá jíška. |
2 | Vývar scedíme, zahustíme světlou jíškou, ochutíme pepřem, solí a citronovou šťávou. Přilijeme víno, přidáme cukr, hrozinky a nasekané mandle a nakonec naporcovaného kapra, kterého dusíme v omáčce doměkka. |
3 | Poce kapra podáváme teplé, přelité omáčkou. |