Recept

Bačovské plněné brambory

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 37150

Ingredience

8 ks Brambory
0,5 polévková lžíce Kmín drcený
0,5 polévková lžíce Kopr čerstvý
1 polévková lžíce Libeček
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Olej slunečnicový
2 špetka Paprika mletá pálivá
0,5 kávová lžička Paprika mletá sladká
150 g Salám uherský
150 g Slanina vepřová
0,3 dl Smetana 33% (šlehačka)
150 g Sýr Brynza
1 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 803 kcal
Kilojoule 3 359kJ
4% Sacharidy 15 g
46% Tuky 34 g
12% Sodík 248 mg
32% Bílkoviny 18 g

Bačovské plněné brambory postup přípravy receptu:

1

Libeček a kopr omyjeme, nadrobno pokrájíme. Uherský salám pokrájíme na velmi malé kostičky, slaninu na proužky.

2

8 kusů velkých brambor omyjeme, vložíme do vody (přibližne 2 litrů) a uvaříme je ve slupce téměř do měkka. Vychladlé brambory oloupeme, podélně je rozpůlíme a dužinu vydlabeme tak, aby nám zůstala "skořápka".

3

Dužinu z brambor vložíme do misky, přidáme Brynzu, vajíčko, sladkou a pálivou papriku, drcený kmín, lžíci libečku, 0,5 lžíce kopru, smetanu, vše vyšleháme na konzistenci krému. Nakonec přimícháme pokrájený salám.

4

V pánvi rozpálíme olej s máslem, vydlabané brambory opatrně opečeme ze všech stran do zlatova.

5

Opečené brambory naplníme krémem, brambory naskládáme do vymaštěného pekáčku (s 1 lžící oleje) a na každý naplněný brambor položíme plátek slaniny. Necháme je v předem vyhřáté troubě zapéct při teplotě 220°C přibližně 6 - 10 minut a následně podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Komentáře a hodnocení

 
Alba
Bačovské plněné brambory
Dobrůtka !

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept