Vepřové kotlety s hříbkovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové kotlety s hříbkovou omáčkou
Vepřové kotlety s hříbkovou omáčkou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 37152 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
400 g | Brambory vařené |
5 ml | Citronová šťáva |
200 g | Hříbky čerstvé |
4 g | Jalovec |
50 g | Máslo čerstvé |
30 g | Mouka pšeničná hladká |
4 g | Nové koření mleté |
4 g | Pepř černý mletý |
50 g | Sádlo škvařené |
200 g | Smetana zakysaná 14% |
10 g | Sůl |
600 g | Vepřové kotlety |
150 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 130,6mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,4mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Citronová šťáva, Hříbky čerstvé, Sádlo škvařené, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jalovec, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Nové koření mleté, Pepř černý mletý, Smetana zakysaná 14%, Vepřové kotlety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové kotlety s hříbkovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Kotlety po okrajích nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme, okořeníme mletým jalovcem, novým kořením a nakonec obalíme v hladké mouce. |
2 | V hlubší pánvi rozehřejeme sádlo, přidáme kotlety a zprudka opečeme z obou stran dozlatova. Zalijeme vodou a dusíme. |
3 | V jiné pánvi rozpustíme máslo, přidáme plátky hříbků, orestujeme, přidáme smetanu, prohřejeme a přilijeme ke kotletám. Promícháme, dochutíme solí, citronovou šťávou a podáváme s vařenými bramborami. |