Recept

Hovězí dušené na zelenině

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Hovězí dušené na zelenině 5 1
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 37178

Ingredience

1 ks Bobkový list
3 dl Bujón hovězí
100 g Celer bulvový
3 ks Cibule
600 g Hovězí maso zadní
1 polévková lžíce Libeček
100 g Mrkev kořen
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
4 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 kávová lžička Pepř černý mletý
100 g Petržel kořen
100 g Slanina vepřová
1,5 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 578 kcal
Kilojoule 2 420kJ
7% Sacharidy 24 g
119% Tuky 89 g
931% Sodík 19 g
89% Bílkoviny 50 g

Hovězí dušené na zelenině postup přípravy receptu:

1

Kořenovou zeleninu: mrkev, celer a petržel oloupeme, omyjeme a pokrájíme na kolečka. Snítku libečku také omyjeme a nadrobno rozkrájíme. Slaninu nakrájíme na hranolky. Špalíček hovězího zadního masa prošpikujeme slaninou, osolíme a opepříme podle chuti. Cibuli očistíme a krájíme nadrobno.

2

V pekáči rozpálíme olej s máslem, cibuli se zeleninou osmažíme do zlatova. Vložíme maso, přilijeme 3 dl hovězího bujónu, zakryjeme pokličkou a dáme do předehřáté trouby péct. Pečeme minimálně 60 - 70 minut. Během té doby přibližně každých 15 minut maso poléváme výpekem a podle potřeby doléváme bujón (1 - 1,5 dl). Když je maso měkké, vyjmeme ho z pekáče a pokrájíme na plátky.

3

Šťávu i se zeleninou rozmixujeme (vyjmeme bobkový list) a dochutíme podle potřeby solí. Plátky masa položíme na talíře, zalijeme zeleninovou omáčkou a servírujeme.

Poznámka

Servírujeme teplé. K dušenému masu podáváme vařené brambory, bramborovou kaši nebo dušenou rýži.

Komentáře a hodnocení

 
bruschetta
Hovězí dušené na zelenině
Hovězí na zelenině mám ráda od dětství. Je poměrně jednoduché a plné chuti. Tentokrát jsem míso hovězího zadního použila přední a pokrájela jsem ho na větší kostky. Moc nám chutnalo.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept