Staropražský losos - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Staropražský losos
Staropražský losos
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 37181 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
750 g | Losos - filety |
20 g | Máslo čerstvé |
3 g | Pepř černý mletý |
30 g | Řeřicha |
5 g | Sůl |
Omáčka | |
---|---|
40 ml | Citronová šťáva |
90 g | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 g | Pepř černý mletý |
60 g | Řeřicha |
300 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 244,4mg |
Draslík | 570,5mg |
Vláknina | 680,6mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,4mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 25,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Losos - filety, Řeřicha, Sůl, Citronová šťáva, Řeřicha, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Staropražský losos postup přípravy receptu:
1 | Losos: Máslem vymažeme pekáč a na něj v jedné vrstvě klademe osolené a opepřené porce lososa. |
2 | Zakryjeme těsně alobalem a 15-20 minut pečeme v předehřáté troubě při 180 °C, až je losos dobře propečený. |
3 | Omáčka: Rozmixujeme smetanu, řeřichu, máslo, mouku, citronovou šťávu, žloutek, osolíme a opepříme. Přelijeme do hrnce a zvolna vaříme, až omáčka zhoustne. Ochutnáme a dochutíme solí a pepřem. |
4 | Kousky lososa přelijeme omáčkou a podáváme. Zdobíme řeřichou. |