Hovězí na způsob zvěřiny - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí na způsob zvěřiny
Hovězí na způsob zvěřiny
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 37182 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
80 g | Celer bulvový |
2 ks | Cibule |
1,5 kávová lžička | Cukr krupice |
4 polévková lžíce | Džem brusinkový |
500 g | Hovězí kýta |
4 ks | Jalovec |
80 g | Mrkev kořen |
4 ks | Nové koření celé |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
4 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
4 kávová lžička | Pepř 4 barev |
0,5 kávová lžička | Pepř černý celý |
50 g | Petržel kořen |
1 kávová lžička | Tymián sušený |
4 dl | Voda pitná |
0,5 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 72,5mg |
Draslík | 633,7mg |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 91,9mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,5mg |
Vitamín E | 3,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer bulvový, Cibule, Cukr krupice, Hovězí kýta, Nové koření celé, Olej slunečnicový, Pepř černý celý, Petržel kořen, Tymián sušený, Voda pitná, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Džem brusinkový, Jalovec, Mrkev kořen, Ocet kvasný lihový, Olej olivový, Pepř 4 barev mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Hovězí na způsob zvěřiny postup přípravy receptu:
1 | Hovězí maso z kýty omyjeme, osušíme, potřeme olivovým olejem, posypeme rozdrceným jalovcem, tymiánem, čerstvě pomletým pepřem 4 barev, obložíme pokrájenou cibulí a odložíme do chladničky na 2 dny. Během té doby maso obracíme. |
2 | Než budeme maso připravovat, očistíme a omyjeme kořenovou zeleninu: mrkev, celer, petržel a nakrájíme ji na malé kostičky. Očištěnou cibuli drobně nakrájíme. |
3 | V pekáči rozpálíme olej, dáme na něj cibuli se zeleninou, celý pepř, nové koření, zázvor, bobkový list, promícháme a vše krátce osmažíme. Na zeleninu položíme špalíček naloženého masa, podlijeme vodou s octem a zakryjeme poklicí. Pekáč vložíme do předem vyhřáté trouby, maso pečeme přibližně 60 minut. Během pečení poléváme výpekem. Měkké maso vyjmeme. Šťávu dochutíme cukrem, pak ji přecedíme. |
4 | Pokrájené maso dáme na talíře, polijeme výpekem, na každou porci dáme lžíci brusinkového džemu a servírujeme. |
Poznámka
K hovězímu masu podáváme vařené brambory nebo houskový knedlík.