Hovězí roštěná s uzeným na červeném víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí roštěná s uzeným na červeném víně
Hovězí roštěná s uzeným na červeném víně
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 75 minut |
Autor: | nik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (34%) |
ID receptu: | 37183 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
500 g | Hovězí roštěnka níz. peč. |
1 polévková lžíce | Maizena - kukuřičný škrob |
100 g | Moravské uzené maso |
4 ks | Nové koření celé |
5 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
80 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
1,5 dl | Víno červené |
1,5 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 104,9mg |
Draslík | 572,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,9mg |
Vitamín E | 3,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Nové koření celé, Olej slunečnicový, Slanina vepřová, Sůl, Víno červené, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí roštěnka níz. peč., Maizena - kukuřičný škrob, Moravské uzené maso, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Hovězí roštěná s uzeným na červeném víně postup přípravy receptu:
1 | Slaninu nakrájíme na hranolky. Uzené maso pokrájíme na kousky. Cibuli s česnekem očistíme a pokrájíme na tenké plátky. Omyté a osušené maso prošpikujeme slaninou. |
2 | V pekáči si rozpálíme olej a roštěnku krátce restujeme z každé strany asi 2 minuty. Pak ji vyjmeme, osolíme ji a opepříme. Na tuk vložíme cibuli s česnekem a asi minutu restujeme. Pak na cibuli vrátíme maso, přidáme nové koření, uzené maso, podlijeme vodou (3 lžíce si necháme stranou) a červeným vínem. |
3 | Pekáč zakryjeme a dáme do předehřáté trouby péct. Maso v troubě dusíme a pečeme doměkka přibližně 60 - 70 minut. Během té doby maso poléváme šťávou - výpekem. |
4 | Měkké maso vyjmeme, nakrájíme na plátky a šťávu zahustíme Maizenou, kterou jsme si rozmíchali ve zbylé vodě - za stálého míchání ji vlijeme do výpeku a krátce, 1 minutu povaříme. |
5 | Plátky masa s uzeným dáme na talíře, polijeme šťávou a podáváme. |
Poznámka
Příloha podle chuti: dušená rýže, bramborová kaše, hranolky.