Kuřecí rolka s nadýchanou nádivkou

50 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
929 kcal
Bílkoviny
57 g
Tuky
69 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuře vykostíme, omyjeme a osušíme. Zelenou petržel opereme a nakrájíme na drobné kousky. Mandle spaříme a zbavíme je slupky. Potom je nahrubo posekáme. Vejce rozdělíme a ze 2 bílků ušleháme sníh.
  • 2
    Potom si připravíme do kuřete nádivku. Máslo smícháme se žloutky, solí, zelenou petrželkou, muškátovým oříškem a mandlemi.
  • 3
    Přidáme vlažné mléko a strouhanku (asi 2 hrsti). Nakonec do nádivky vmícháme sníh ze 2 bílků. Nádivka by neměla být moc hustá.
  • 4
    Vykostěné kuře položíme na fólii hřbetem dolů. Co nejlépe ho naklepeme, okořeníme solí a pepřem. Do rozloženého kuřete vložíme nádivku a srolujeme do rolády. Roládu omotáme provázkem nebo nití.
  • 5
    Cibulí (rozkrájenou na silná kolečka) vysypeme pekáč, na cibuli položíme roládu. Na roládu naskládáme 3 plátky másla a dáme do trouby na 200°C. Začneme péct v horké troubě, asi po 1/4 hodině teplotu snížíme a dopékáme již zvolna, dokud není kuře měkké. Během pečení podléváme kuře vodou.
  • 6
    Po upečení můžeme šťávu zahustit.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.