Jednoduchý recept

Vepřový vrabec

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 372

Ingredience

200 g Cibule
2 g Kmín celý
20 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 g Pepř černý mletý
30 g Protlak rajčatový
100 g Sádlo škvařené
25 g Sůl
1000 g Vepřová plec
300 ml Voda pitná
20 g Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 365 kcal
Kilojoule 1 527kJ
1% Sacharidy 5 g
40% Tuky 30 g
52% Sodík 1 g
31% Bílkoviny 17 g

Vepřový vrabec postup přípravy receptu:

1

Vepřovou plec opláchneme, nakrájíme na porce, osolíme, opepříme, opečeme v horkém sádle a vyjmeme.

2

Do tuku od opékání přidáme cibuli nakrájenou najemno, osmahneme ji dozlatova, přidáme rajčatový protlak, kmín, česnek nastrouhaný najemno a zalijeme trochou vody.

3

Do tohoto základu vložíme opečené maso a za občasného přelévání výpekem je pečeme doměkka a dozlatova. Cibule ani česnek se nesmí připálit.

4

Upečené maso vyjmeme, vydusíme šťávu-výpek na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, rozředíme vodou a rozmícháme. Vzniklou šťávu nejméně 20 minut vaříme.

5

Ke konci varu ji přisolíme, nakonec procedíme a krátce převaříme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept